9 mei 2023 - 17 mei 2023

Twee nieuwe sociale landmarks markeren de Geelse skyline

(Binnenkort meer informatie)

We hebben geweldig nieuws om met je te delen! We zijn ontzettend trots om aan te kondigen dat de Geelse Beren twee nieuwe graffitimuren in Geel hebben onthuld.


Ben je al langs deze Geelse muren gelopen? Het is echt een kleurrijke toevoeging aan onze stad en we kunnen niet wachten om deze officieel te onthullen. SMOK heeft een prachtige kolibrie gemaakt op de muur van De Waaiburg en Gijs Vanhee heeft het Forum van OPZ Geel voorzien van een fantastische, kleurrijke walvis. Beide werken vertellen het verhaal en de dromen van onze Geelse jongeren die achter deze muren verblijven.


Special shout-out aan CERA om de laatste centjes bij te leggen om dit mogelijk te maken!

10 mei 2023 &

6 oktober 2021

Kwetsbare jongeren doen ervaring op in streetart dankzij Geelse Beren

(uitgestelde projecten 2019 & 2020)

Onder leiding van een volleerd graffitikunstenaar leert een groep tieners hoe ze met spuitbussen en sjablonen fraaie streetart kunnen maken. De ene jongere heeft er wat meer zin in dan de andere, maar eens ze op dreef geraken, verdiepen ze zich helemaal in het creatieve gebeuren.


De straatkunstenaars in spe komen uit twee heel verschillende instellingen. Het gaat om de kinder- en jeugdafdelingen van het Openbaar Psychiatrisch Ziekenhuis (OPZ) Geel en de instelling voor bijzondere jeugdzorg De Waaiburg. Deze twee groepen hebben elkaar voordien nooit ontmoet.


NEXT STEPS


Dit project past in een groter geheel waarbij sociaal geïsoleerde bewoners van Geel via

verschillende methodologieën hun verhalen kunnen delen met de gemeenschap.


Heel specifiek bieden we hier jongeren uit de integrale jeugdhulp en de jongerenpsychiatrie in Geel kansen om nieuwe vaardigheden te leren, zich te verbinden met lotgenoten en hun verhaal te delen met de ruimere omgeving, een stevige tegenbeweging voor de impact van Corona op hun leven.


Dit doen we via graffiti, street art en innovatieve

technologieën (oa een app), methodes die passen in de hedendaagse jongerencultuur, maar waar kwetsbare jongeren vaak beperkte toegang toe hebben.


We zetten 2 interactieve street art kunstwerken op de gevel van de betrokken voorzieningen.

Via QR-codes ontdekken voorbijgangers de verhalen erachter; zo krijgt het project een

duurzaam effect.


Zo fleuren we zowel de persoonlijke levenssfeer van de deelnemers als het straatbeeld van Geel op. Een inspirerende kruisbestuiving.

6 november 2018

Esperanza! Een sociale voetbalploeg waar jongeren met een spreekwoordelijke  rugzak op een veilige manier een balletje kunnen trappen.

Gisteren mochten we een training bijwonen bij Esperanza! én onze cheque van 1600 euro en de gesigneerde voetballen overhandigen. Zoals je kan zien: weeral allemaal gelukkige en dankbare gezichten… zowel bij de voetballers, de coaches en de organisatoren van de Geelse Beer Run.


Dit soort projecten op deze manier kunnen steunen geeft ons een onwaarschijnlijk warm gevoel.

Nogmaals een dikke dikke merci aan alle lopers, medewerkers, supporters, sponsors en fans!!